Vakantie reserveren Activiteit reserveren Opgave vrijwilliger B&B reserveren

Benieuwd wat er voor activiteiten gepland staan? Klik hier!

VOORLOPIG DICHT 

Klik hier voor de impact van de corona-maatregelen op Dopersduin

Wees Welkom!

"Under Construction..."

Na jaren van wikken en wegen, praten, denken, tekenen,sparen en fondsenwerven heeft het bestuur van de Stichting Doopsgezind Broederschapshuis Schoorl in het voorjaar van 2019 besloten het oude Slaaphuis 1 grondig te gaan renoveren. De uitvoering van het project vindt plaats in de eerste maanden van 2020 en zal naar verwachting tot eind april gaan duren. Het project wordt uitgevoerd door aannemer Wildeboer Bouw uit Schoorl en installateur OIT uit Castricum.En waar mogelijk dragen we zelf, met inzet van onze eigen vrijwilligers, een steentje bij.

Op 2 januari van dit jaar, bij het krieken van de dag, namen de gasten en vrijwilligers die de nieuwjaarsweek in Slaaphuis 1 hadden doorgebracht hun bed op en wandelden met dekbed en matras naar de Simonszaal. Bedden werden afgebroken en opgeslagen, en in de twee dagen die volgden werd het Slaaphuis praktisch geheel gestript.

Een week later is de sloper ook klaar en rest niets dan het skelet van het Slaaphuis waar zo vele herinneringen liggen...

Op de subpagina 'under construction' vind je meer informatie over deze grote verbouwing en proberen we je op de hoogte te houden over de laatste stand van zaken.

Jouw steentje bijdragen? Dat kan!
Financieel kan je dit project steunen door op de website www.stukjeslaaphuis.nl een eigen stukje Slaaphuis 1 veilig te stellen.
Daarnaast kunnen we vrijwel ieder weekend wel vrijwilligers gebruiken die wat hand en span diensten kunnen verlenen. Je kan je via het opgaveformulier opgeven voor die weekenden. 

Slaaphuis 1 Under Construction

Wees Welkom...

Dopersduinindesneeuw

Schilderachtig mooi ligt Dopersduin, verscholen onder de Schoorlse duinrand. Al sinds de jaren '30 staat het open voor mensen, individueel of in groepsverband. Gasten vanuit de hele wereld verblijven in Dopersduin voor bijvoorbeeld een vakantie, vergadering, retraite of seminar.

Dopersduin is een groepsaccommodatie en vergaderlocatie met een bijzondere achtergrond. Het is 1932 gebouwd als doopsgezind broederschapshuis; een vakantiehuis waar doopsgezinden samen kunnen komen om te bezinnen en te ontspannen. Al ruim tachtig jaar staat ons huis open voor iedereen. Je hoeft niet doopsgezind te zijn, integendeel. Het maakt niet uit of (of waarin) je gelooft of niet, of waar je vandaan komt. Iedereen is welkom.

De karakteristieke bouw en de ongedwongen sfeer maken Dopersduin tot een huis waar mensen zich snel thuis voelen.

Benieuwd geworden? Kom snel kijken! Wij leiden u graag rond. Onderstaand filmpje geeft alvast een mooi beeld van ons huis.

Wees Welkom!