Zalen

Dopersduin beschikt over vijf zalen, elk met zijn eigen sfeer.  • Mennozaal
  • Simonszaal
  • Menno Simonszaal
  • Kerk
  • Duinzaal
  • Voorsprong

De Mennozaal is een kleine zaal in het hoofdgebouw van Dopersduin. De sfeer is rustig, eenvoudig. Alle aandacht keert zich naar binnen, naar het onderwerp van de vergadering of training. De zaal is in vergaderopstelling geschikt voor 16 personen en kan gekoppeld worden aan de Simonszaal. Zo ontstaat de Menno Simonszaal (vernoemd naar de friese reformator en voorman van de Doopsgezinden, Menno Simons), een ruimte die geschikt is voor gemiddeld 50 personen.

De Simonszaal is een ruime lichte zaal in het hoofdgebouw. De grote raampartij kijkt uit op groen en bomen, alsof de natuur bij u naar binnen kijkt. De ruimte is in vergaderopstelling geschikt voor 24 personen en kan gekoppeld worden aan de naastgelegen Mennozaal zodat een grote lichte ruimte voor gemiddeld vijftig personen ontstaat.

De Mennozaal en de Simonszaal kunnen gekoppeld worden. Zo ontstaat een grote lichte ruimte, de Menno Simonszaal (vernoemd naar de Friese doopsgezinde voorman uit de tijd van de Reformatie). Deze is geschikt voor groepen tot vijftig personen.

De Kerkzaal heeft een mooi heldere akoestiek en wordt veel en graag gebruikt voor allerlei muzikale en creatieve activiteiten. De zaal is ook goed te gebruiken als een ruime vergaderzaal of een leslokaal voor grote groepen (tot 80 personen). De zaal ligt dicht tegen het duin en heeft grote openslaande deuren die uitkomen op een karakteristieke veranda waar u heerlijk koel kunt zitten.

De Duinzaal is een bijna verborgen ruimte, stil en intiem. De zaal wordt omringd door helgroene varens en steil oplopend duin, naar buiten kijken is een bijna dromerige ervaring. De zaal is zeer geschikt voor meditatieve groepen of activiteiten. Maar ook gewone vergaderingen krijgen door de rst van deze ruimte als vanzelf iets extra's. De Duinzaal is groot genoeg voor groepen tot 35 personen, maar komt beter tot zijn recht met een iets kleiner gezelschap.

De Voorsprong is een pittoresk gebouwtje voor op het terrein van Dopersduin. Door de lage muren en de rieten kap heeft het een intieme, geborgen sfeer. Binnen vindt u een vergaderruimte die geschikt is voor zo'n 40 personen. De Voorsprong heeft daarnaast een eenvoudige maar goed uitgeruste keuken, waardoor de ruimte ook geschikt is voor zelfverzorging. Ook inspirerende kookworkshops (teambuilding!) behoren tot de mogelijkheden van de Voorsprong.