dopersduin > vrijwilligers > weekendbeheer

Weekendbeheer

Gastheer/dame

De weekenden op Dopersduin zijn extra gezellig door onze vrijwillige weekendbeheerders. Van heinde en verre komen deze vrijwilligers om gedurende het weekend onze gasten welkom te heten en met raad en daad bij te staan. Het is de weekendbeheerder die de groepen welkom heet en ze wegwijs maakt in dit prachtige huis en op het soms verwarrende terrein. De weekendbeheerder stelt de groepen aan elkaar voor, vraagt een momentje stilte voor de maaltijd, regelt het corvee. Daarnaast lost de weekendbeheerder kleine probleempjes op en geeft antwoord op vele vragen. Hij/zij sluit 's avonds af nadat de laatste gast naar bed is gegaan en is oproepbaar via het noodnummer.
Gedurende het weekend neemt de weekendbeheerder de telefoon aan, verricht hand- en spandiensten en leidt toevallig aanlopende bezoekers rond, vol enthousiasme.
Het vrijwillig weekendbeheer is voor velen het gezicht van Dopersduin. Het is een prachtige klus voor mensen die van mensen en gezelligheid houden, en die het een uitdaging vinden mensen zich thuis te laten voelen, wat er ook gebeurt.
Ook voor vrijwillige weekendbeheerders is er een 'trainingsweekend' in de maak, om ervaringen uit te wisselen en (sterke of ontroerende!) verhalen te vertellen...maar ook om bijvoorbeeld het ontruimingsplan door te spreken.