dopersduin > vrijwilligers > weekendbeheer

Weekendbeheer

Gastheer/dame

De weekenden op Dopersduin zijn extra gezellig door onze vrijwillige weekendbeheerders. Van heinde en verre komen deze vrijwilligers om gedurende het weekend onze gasten welkom te heten en met raad en daad bij te staan. Het is de weekendbeheerder die de groepen welkom heet en ze wegwijs maakt in dit prachtige huis en op het soms verwarrende terrein. De weekendbeheerder stelt de groepen aan elkaar voor, vraagt een momentje stilte voor de maaltijd, regelt het corvee. Daarnaast lost de weekendbeheerder kleine probleempjes op en geeft antwoord op vele vragen. Hij/zij sluit 's avonds af nadat de laatste gast naar bed is gegaan en is oproepbaar via het noodnummer. 
Gedurende het weekend neemt de weekendbeheerder de telefoon aan, verricht hand- en spandiensten en leidt toevallig aanlopende bezoekers rond, vol enthousiasme. 
Het vrijwillig weekendbeheer is voor velen het gezicht van Dopersduin. Het is een prachtige klus voor mensen die van mensen en gezelligheid houden, en die het een uitdaging vinden mensen zich thuis te laten voelen, wat er ook gebeurt.

De weekendbeheerder verblijft uiteraard gratis en mag reiskosten declareren.

Klik hier om gelijk door te gaan naar het formulier waar je jouw beschikbaarheid kunt aangeven.

Aanwezige gemeenschap

Wij zien Dopersduin als een levendige gemeenschap in telkens wisselende samenstelling. Het tijdelijke, vloeiende en telkens terugkerende karakter van deze gemeenschap is in de vakantieweken overduidelijk aanwezig en wordt door velen geroemd als het meest bijzondere aan Dopersduin. Eind 2018 ontstond uit de groep die op Dopersduin gedoopt werd op hun belijdenis het idee dat de gemeenschap meer en zichtbaarder aanwezig zou kunnen zijn als we elkaar ook buiten de vakantieweken om treffen op het huis. En dat de praktische invulling daarvan in een aanvulling op het weekendbeheer zou liggen.

Het idee is dat mensen die zich deel voelen van onze gemeenschap op Dopersduin kunnen verblijven in de weekenden dat er nog ruimte is. Samen met de dienstdoende weekendbeheerder(s) (v/m) geven zij tijdens zo'n weekend de gemeenschap concreet gestalte. En waar nodig of gewenst of mogelijk draagt een ieder dan zijn haar steen(tje) bij.

We hebben voor dit verblijf het tarief 'Dopersduingemeenschap' in het leven geroepen. Dit tarief bedraagt een vaste bijdrage van €20,00 per nacht als tegemoetkoming in de kosten + toeristenbelasting. Het tarief is ongeacht de kamer. Dus als je mazzel hebt lig je in 3, maar slaaphuis 1 kan óók de enige plek bieden. Kinderen tot 4 jaar verblijven uiteraard gratis, en voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar vragen we €10,00 + tb. Linnengoed is dan niet inbegrepen, maar kan worden gehuurd. 

Wil jij aanwezig zijn tijdens zo'n weekend? Laat het ons weten via het algemene mailadres. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of er plek is.