dopersduin > vakantie > vakanties

Vakantieweken en -weekenden

Het is altijd goed toeven bij Dopersduin, natuurlijk. Maar tijdens de schoolvakanties en rond de feestdagen zindert het huis van leven. Dat zijn de dagen waarin het huis terugkeert naar zijn oorsprong. Enthousiaste teams van hardwerkende vrijwilligers nemen het huis over en verzorgen de vakantiegasten met hart en ziel. Die gasten helpen op hun beurt een handje mee; een keertje vegen, of het bestek afdrogen bijvoorbeeld. Tijdens dat kleine corvee of bijvoorbeeld de gezamenlijke maaltijden komen gesprekken op gang en leren mensen elkaar kennen. Dat is het mooie aan vakantie op Dopersduin: er is altijd wel iemand om mee te praten, te wandelen of een spelletje te doen. Maar je kunt er ook volledig je eigen gang gaan. Neem een lunchpakket mee en trek een dag naar het strand! Heerlijk! Op Dopersduin moet niets, en bijna alles mag…

Dopersduin is een paradijs voor kinderen. Ons terrein is ongeveer 2 ha groot en vol bomen en spannende paadjes…het is op een natuurlijke manier van de weg af gericht en daardoor heel veilig voor kinderen. Daarnaast is natuurlijk de trampoline een grote trekker…Kinderen voelen zich thuis op Dopersduin en zien op een heel eenvoudige manier naar elkaar om. Of ze elkaar nu al kennen of niet, al snel trekken ze in één grote spelende groep door het huis en over de paden. Je hebt gewoon geen kind aan ze.

Jongeren trekken samen de duinen in, of chillen op het Klimduin. Tot diep in de nacht worden spelletjes gespeeld: Weerwolven, Saboteurs, Dutch Blitz…Ze organiseren een dropping, of een nachtwandeling voor ‘de kleintjes,’ richten de Voorsprong als bioscoopzaal in. Veel van hen werken als vrijwilliger en zijn dus meer dan thuis op Dopersduin.

Ouders komen tot rust in de ontspannen sfeer. Een hele week niet die vraag: ‘wat zullen we vanavond nu eens eten?’ De weken zijn op basis van volpension, dus je kunt je heerlijk laten verwennen door de vrijwilligers. De kinderen vermaken zichzelf wel, dus er is eindelijk tijd voor die lange wandeling samen, of dat ene boek dat je nog steeds niet gelezen hebt. ’s Avonds in de serre volgen vaak mooie gesprekken bijvoorbeeld bij een goed glas wijn. Niets hoeft, bijna alles mag…

Sommige van onze (oudere) gasten komen al hun hele leven op Dopersduin, anderen zijn er voor het eerst. De rust aan de ene kant, de gezellige levendigheid aan de andere, een week Dopersduin is een prachtige ervaring.  • Pasen
  • Meivakantie
  • Pinksteren
  • Zomervakanties
  • Herfstvakantie
  • Kerst
  • Nieuwjaarsweek

Het Paasweekend op Dopersduin is een unieke belevenis. Al sinds het prille begin van het huis verzamelen families zich voor vier dagen vieren, eten, spelen, samenzijn. Het Paasweekend ontwikkelde door de jaren heen geheel eigen tradities, interessant én leuk! 

Het Paasweekend begint op Goede Vrijdag 19 april 2019 om 11.00 uur en eindigt op Tweede Paasdag 22 april 2019 om 16.00 uur. 

 Tarieven Pasen 2019

*Tegenwoordig tonen wij de prijzen van onze arrangementen exclusief de gemeentelijke toeristenbelasting. Deze bedraagt in 2019  €1,80 per persoon per nacht. Voor het paasweekend in totaal dus € 5,40 per persoon. Dit moet bij het tarief worden opgeteld om het totaalbedrag per persoon te berekenen.

Onze prijzen zijn altijd inclusief BTW. Sinds 1 januari 2019 is dat 9%.

De meiweek op Dopersduin is als de frisse lente zelf. Grote en kleine kinderen huppelen over de paadjes en bloeien als de overal opduikende bloemen. Het is ontspannen, vertederend, ontroerend, gezellig, uitdagend. Trouwe gasten van jaren her komen thuis, nieuwe gasten ontdekken enthousiast hoe heerlijk zo'n week op Dopersduin kan zijn...

De meiweek begint dit jaar op zaterdag 27 april 2019 om 15.00 uur en eindigt op vrijdag 3 mei 2019 16.00 uur. Gastenleiding zijn ook dit jaar weer Hare Heleen Zoethout - van Kalker en Zijne Tammo van Hoorn!

Tarieven meivakantie 2019

*Tegenwoordig tonen wij de prijzen van onze arrangementen exclusief de gemeentelijke toeristenbelasting. Deze bedraagt in 2019  €1,80 per persoon per nacht. Voor de meivakantie in totaal dus € 10,80 per persoon. Dit moet bij het tarief worden opgeteld om het totaalbedrag per persoon te berekenen.

Onze prijzen zijn altijd inclusief BTW. Sinds 1 januari is dat 9%.

Het Pinksterweekend is een soort samengebalde Dopersduinervaring. Het duurt maar vier dagen en toch voelt het als een hele week. Intens, intiem, vrolijk, bewegend, vaak zonnig, altijd welkom. Ook dit weekend trekt traditioneel een heerlijk mix van jong en oud. Het strand lonkt al verleidelijk naar de eerste dappere badgasten, de duinen lijken wel breder dan ooit en de vieringen zijn inspirerend! 

Het Pinksterweekend begint op 7 juni 2019 om 15.00 uur en eindigt op Tweede Pinksterdag 10 juni 2019 om 16.00 uur. Gasten mogen zich ook dit jaar weer verheugen in de bezielende leiding van Gertie Blaauwendraad en Cok Bakker.

 Tarieven Pinksteren 2019 

*Tegenwoordig tonen wij de prijzen van onze arrangementen exclusief de gemeentelijke toeristenbelasting. Deze bedraagt in 2019  €1,80 per persoon per nacht. Voor het pinksterweekend in totaal dus € 5,40 per persoon. Dit moet bij het tarief worden opgeteld om het totaalbedrag per persoon te berekenen.

Onze prijzen zijn altijd inclusief BTW. Sinds 1 januari 2019 is dat 9%.

Een zomer zonder een zomerweek op Dopersduin is geen zomer. Niet echt. Want van die lange zomervakantie moet je gewoon één week met je tenen kriebelen in het zand, golfje springen in de branding, schelpen zoeken, krabben vinden, heerlijk uitwaaien met je hoofd in wind en wolken. En dan 's avonds luieren op het terras van Dopersduin terwijl de schemering zachtjes binnenglijdt...De vieringen, de spelletjes, het heerlijke eten...

Tarieven zomer 2019 

*Tegenwoordig tonen wij de prijzen van onze arrangementen exclusief de gemeentelijke toeristenbelasting. Deze bedraagt in 2019  €1,80 per persoon per nacht. Voor een zomerweek is dat in totaal dus € 12,60 per persoon. Dit moet bij het tarief worden opgeteld om het totaalbedrag per persoon te berekenen.

Onze prijzen zijn altijd inclusief BTW. Sinds 1 januari 2019 is dat 9%.

Sprookjesachtig mooi kleurt de herfst rondom Dopersduin. Warme kleuren, koude wangen, stevige wandelingen. Overal zijn paddestoelen, dennenappels, kabouterpaden. Je krijgt spontaan trek in warme chocolademelk of een herfstig bokbier. Buiten is het betoverend, binnen is het warm en behaaglijk. Lange avonden, diepe nachten...en dan 's ochtends nieuwe plannen maken voor weer zo'n heerlijke herfstdag op Dopersduin...

De herfstvakantie op Dopersduin valt dit jaar samen met de herfstvakanties in de regio's Noord en Midden Nederland en begint dus jaar op zaterdag 19 oktober 2019 om 15.00 uur en eindigt vrijdag 25 oktober 2019 om 11.00 uur. Ook voor 2019 hebben we creatieve genius Angela van Leeuwen weten te strikken om met rots in de branding en doorgewinterde Willemijn Heerlien de gastenleiding op zich te nemen.

Tarieven Herfstvakantie 2019  

Tegenwoordig tonen wij de prijzen van onze arrangementen exclusief de gemeentelijke toeristenbelasting. Deze bedraagt in 2019  €1,80 per persoon per nacht. Voor de herfstvakantie in totaal dus € 10,80 per persoon. Dit moet bij het tarief worden opgeteld om het totaalbedrag per persoon te berekenen.

Onze prijzen zijn altijd inclusief BTW. Sinds 1 januari 2019 is dat 9%.

Reserveerknop

Voor velen is Kerst het familiefeest bij uitstek, gezellig samen eten, vieren, lachen, praten. En dus is Kerst voor evenzovelen een eenzame, moeilijke periode. Maar niet op Dopersduin. Daar ben je thuis, ver van huis. Mensen die alleen gaan, mensen die juist geen zin hebben in een verplicht familiefeest, mensen die het commerciële kerstgedruis al meer dan zat zijn, mensen die teveel familie hebben en daarom liever hun eigen plan trekken...op Dopersduin draait kerst om mensen, samen. Want dat is uiteindelijk het begin en het einde van het grote verhaal. Op Dopersduin hoef je niks en mag je bijna alles. En natuurlijk is er een rustige kerstsfeer en zijn er heerlijke maaltijden, veel gezelligheid, intieme vieringen. 

De kerstweek begint op zaterdag 21 december 2019 om 15.00 uur en eindigt op donderdag 27 december 2019om 11.00 uur. Met Tjalling Kindt als bevestigde gastenleiding kunnen gasten zich reeds verheugen in inspirerende bezinning. Wie Tjalling dit jaar terzijde zal staan is nog niet bekend.

Tarieven Kerstvakantie 2019 

*Tegenwoordig tonen wij de prijzen van onze arrangementen exclusief de gemeentelijke toeristenbelasting. Deze bedraagt in 2019  €1,80 per persoon per nacht. Voor de kerstweek in totaal dus € 10,80 per persoon. Dit moet bij het tarief worden opgeteld om het totaalbedrag per persoon te berekenen.

Onze prijzen zijn altijd inclusief BTW. Sinds 1 januari 2019 is dat 9%.

De Dopersduin Oud&Nieuwweek is niet voor niets één van de populairste weken. Het is letterlijk een week vol vuurwerk! Onze vrijwillige koks overtreffen zichzelf ieder jaar weer, fanatieke vrijwilligers bakken honderden oliebollen, er zijn quizes en spelletjes, lange wandelingen, fijne gesprekken. Nergens is het vuurwerk zo mooi als vanaf ons eigen Klimduin, dicht tegen elkaar aan met je kont in het natte zand (de ervarenen nemen een vuilniszak mee)...en de volgende dag de traditionele Nieuwjaarsduik: met zijn allen wandelen naar het strand en daar de dapperen onder de gasten aanmoedigen. En gauw weer naar huis voor nog meer oliebollen en warme chocolademelk!

De Nieuwjaarsweek begint op donderdag 27 december 2019 om 15.00 uur en eindigt op woensdag 2 januari 2020 om 11.00 uur. Gastenleiding is nog niet bekend.

 Tarieven Nieujaarsweek 2019/2020 

*Tegenwoordig tonen wij de prijzen van onze arrangementen exclusief de gemeentelijke toeristenbelasting. Deze bedraagt in 2019  €1,80 per persoon per nacht. Voor de nieuwjaarsweek in totaal dus € 10,80 per persoon. Dit moet bij het tarief worden opgeteld om het totaalbedrag per persoon te berekenen.

Onze prijzen zijn altijd inclusief BTW. Sinds 1 januari 2019 is dat 9%.