Kamers

Na een gezellige avond loopt u vanaf het hoofdgebouw over kleine paadjes naar uw kamer in één van de karakteristieke slaaphuizen op ons terrein. Boven uw hoofd fonkelen de sterren, en ruisen de bomen zachtjes in de wind. Of u nu vanwege een familieweekend, een vergadering of een cursus op Dopersduin bent, u krijgt onmiddellijk het gevoel ‘er even helemaal uit te zijn.’ Alle kamers op de begane grond komen direct uit op het terrein, u stapt bijna uit uw bed zo de natuur in! Onze kamers zijn nadrukkelijk slaapkamers, géén hotelkamers. De kamers zijn sober ingericht, u vindt er bijvoorbeeld geen tv of zitje. Natuurlijk heeft ieder slaaphuis heeft zijn eigen sfeer, prijs en luxe-niveau.

Hieronder beschrijven wij de slaaphuizen. In de virtuele tour kunt u op uw gemak rondkijken in de kamers.  • Slaaphuis 1
  • Slaaphuis 2
  • Slaaphuis 3

Slaaphuis 1 is het meest oorspronkelijke van de slaaphuizen. Zo ging men in grootmoederstijd al op vakantie op Dopersduin. Eenvoudige kamers met stapelbedden en een wastafel. Douche en toilet zijn, net als vroeger, te vinden in het toiletgebouw.Boven de deuren van de kamers hangen unieke handgeschilderde bordjes met daarop de namen van de doopsgezinde gemeenten die lang geleden bijdroegen aan de bouw van die kamer.

Van oorsprong was Slaaphuis 2 gelijk aan Slaaphuis 1. In de jaren tachtig zijn hier van drie kamers twee gemaakt. Zo werd er ruimte geschapen voor eenvoudige badkamers. Slaaphuis 2 heeft naast tweepersoonskamers ook een familiekamer (een tweepersoons-kamer met een tussendeur naar een kinderkamertje) en twee één-persoonskamers. Ook hier komen de kamers op de benedenverdieping direct uit op de natuur buiten. Boven kunt u nog de oude dekenkisten en kasten vinden waarin men vroeger het linnengoed en de dekens bewaarde als het huis gesloten was.

Slaaphuis 3 maakte in 2009 ons aanbod aan kamers compleet. Het Slaaphuis is gebouwd met aandacht voor mens en milieu. We zijn er trots op dat het nieuwe slaaphuis ondanks de moderne afmetingen toch dezelfde gemoedelijke en sobere uitstraling heeft als de andere twee slaaphuizen. In Slaaphuis 3 bevindt zich ook onze invalidenkamer met invalidenbed, zitdouche en til-lift.